Hoe het allemaal begon

Gepubliceerd op 4 juni 2021
Blog

Mijn eerste project? Die maakte ik op mijn veertiende en was een website over alle in's en out's van mijn bestuurbare auto's. De hoofdkleur was grijs en ik had precies 0 bezoekers. De website over bestuurbare auto's was misschien wel het lelijkste wat ik ooit gemaakt heb, maar wel het begin van mijn uiteindelijke carrière als webontwikkelaar. Gelukkig zijn we nu bijna 16 jaar verder en heb ik er heel wat vlieguren op zitten waardoor mijn werk er nu toch echt heel anders uitziet. 

in die 16 jaar heb ik heel wat verschillende dingen gedaan, zo heb ik het grootste deel van mijn schooltijd gefocust op verschillende disciplines binnen de metaaltechniek. Zo heb ik bijvoorbeeld een MBO werktuigbouwkunde diploma op zak. Uiteindelijk ben ik door die lelijke website over de bestuurbare auto's informatica gaan studeren, waar ik afgestudeerd ben als Multimedia Designer & Developer.

Nog tijdens mijn studie Informatica aan NHL Stenden Hogeschool in Emmen, ben ik aan mijn eerste baan begonnen bij Violet88 in Utrecht. Een full service web bureau dat toen in de startfase zat. Destijds zaten we met een klein groepje in de oude gevangenis aan het Wolvenplein, ondertussen zijn we gegroeid en verhuisd naar een wat groter onderkomen in het voormalige Pieter Baan centrum.

Tegenwoordig werk ik nog steeds vier dagen in de week met veel plezier bij Violet88, maar heb ik besloten dat ik op eigen benen wil staan. Na veel voorbereiding ben ik daarom in april 2021 gestart met Longneck Media.
De komende tijd zal ik langzaam afbouwen bij Violet88 en steeds meer tijd hebben voor mijn eigen avontuur.